Plateau fromages

Kazen / Zuivelsalon

  • De biologische kazen uit Malmedy : de Bernister Bloemrijk, de Malmedy
  • De kazen uit Ovifat : de Troufleur, Ovifat (verfijnd met bier), de Petit Fagnard, kaas met venkel, de Coeur de Bellevaux, de Plateau des Fagnes en de Petit Fagnou
  • De traditionele kazen : Maredsous, Chaumes, Herve zacht, Brie, Camembert, Boursin, rolletje geitenkaas (chevre buche) natuur of gekruid, …
  • de Pavé de la Warche, de Val de Salm

Kaasschotels

Onze kaasschotels worden gegarneerd met vers en gedroogd fruit: druiven, kiwi’s, rood fruit, vijgen, noten (mengeling), en rozijnen. Ze worden vergezeld door uienconfituur van het huis en door Luikse siroop de.

Advies

Als dessert : reken tussen de 100 en 120 gr. kaas per persoon.
Als maaltijd : reken tussen 7 tot 10 variëteiten, 300 gr per persoon./p>

Wat drinkt u bij uw kaasschotel ?

De culinaire traditie wil dat kaas over het algemeen vergezeld wordt door een glas wijn, maar waarom geen bier ...
De bieren van Malmedy harmoniëren perfect met de kazen uit onze streek.

Wij beschikken ook over een mooie samenstelling aan uitgelezen wijnen.

Konfijten en kompotten

  • Appelchutney met kaneel van het huis
  • Uienkonfijt van het huis
  • Marmelade van kaas
  • Bloemen van de paardenbloem (Siroperie van Malmedy)
  • Luikse siroop
  • Corsicaanse confiture

Zuivelsalon

  • Vers en meteen gemalen: Parmezaan "Grana", Franse Emmenthal
  • Slagroom light en natuur
  • Smeerboter: natuur en gezouten (Büllange)
  • Bakboter
  • Verse eieren
  • Plattekaas
  • ...